About me

I’m Herman Banken. I’m a speed skating student at the Technical University of Delft.

In Dutch:

Ik ben Herman Banken. Kort samengevat ben ik een schaatser en een student aan de TU Delft.

Iets uitgebreider:

In het mooie jaar 1992 wordt, naast dat Falko Zandstra op 20 jarige leeftijd de titel Europees schaatskampioen binnensleept, de Paus na 359 jaar Galileo Galilei alsnog in zijn gelijk stelt over het om de zon draaien van de aarde en niet andersom, Euro Disney zijn deuren opent en in Lopik een zendmast wordt opgetooid tot ‘s werelds grootste kerstboom, ik op 10 juli geboren in Woerden. Maar dat is lang geleden en ik kan me daar niet zo bar veel meer van herinneren.

Tijdens het 2e jaar van mijn gymnasiumopleiding aan het Minkema College in Woerden kwam ik voor het eerst met webtechnologieën in aanraking toen ik de site van de lokale fanfare onder mijn hoede kreeg. Voor deze website had ik nog nooit een website gemaakt en door het stapsgewijs verbeteren van deze website heb ik mezelf geleerd goede en solide websites te maken.

Naast mijn passie voor webdevelopment ben ik ook verslaafd aan schaatsen. In 2003 ben ik in Utrecht bij SHV Woerden op houten Friese doorlopers begonnen. Na een wat moeizame start ben ik steeds sneller gaan rijden en kreeg ik er ook steeds meer plezier in. Toen ik in Delft ging studeren ben ik ook lid geworden bij DSSV ELS, de studentenschaatsvereniging uit Delft. Met deze club train ik nu nog iedere maandag- en woensdagavond in de Uithof. Op vrijdagavond ben ik op de Vechtsebanen te vinden en ook rijd ik daar vaak op de vroege zondagmorgen een wedstrijd om mijn persoonlijke records weer aan te scherpen.

In Delft ben ik in 2010 begonnen met mijn opleiding Technische Informatica. Tevens ben ik in de zomer van dat jaar bij Q42 gaan werken, een webdesignbureau in Den Haag.

3 thoughts on “About me”

 1. Hi Herman,

  Regarding your documentation here:

  http://hermanbanken.nl/2011/01/22/openldap-server-mac-osx-clients/

  Will this enable SMB to work on OSX Server using LDAP authentication to external LDAP directory? I wasn’t sure from your instructions.

  We can enable SMB to auth to an external LDAP now successfully but obviously it’d be preferable to auth to OS Server, which is bound to the same external LDAP.

  Anyhow, that’s the problem I’m trying to solve.

  Cheers, Doug

  1. Henry,

   Klopt. Ik heb even gekeken hoe dit de fan was en welk formaat, uit mijn hoofd 8cm. Toen op internet een nieuwe besteld, oude eruit, nieuwe erin en klaar is kees.

   Groetjes

Leave a Reply